Chris Dekker is begonnen op zijn dertiende met Teak-Won-Do. In 1993 is hij begonnen met Ninjutsu dat was bij de BBD (Bujinkan Brian Dojo). Daar heeft hij vijf jaar getraind voordat hij bij de Bujinkan van Soke Hatsumi kwam.
Daar traint hij nog steeds onder. In al deze jaren van trainen heeft hij nog meer Martial Arts getraind en traint deze nog steeds. Zo traint hij onder andere nog steeds Shinkendo onder leiding van Brent Hire. Ook heeft hij diverse instructeurs opleidingen gevolgd zoals Filippijns mesvechten onder leiding van Frans Stroeven (WKFS). Reality-Based trainingen level 2 instructeur onder leiding van Jim Wagner. Commando Krave Maga van Moni Aizik, Systema van Vladimir Vasiliev. Verder heeft hij vele stages gevolgd onder leiding van diverse instructeurs in binnen en buitenland. Zoals Pedro Fleitas, Jake Hoban, Soke Hatsumi, Somea, Obata Sensei, Chiraisi en nog vele andere leraren.
In 2001 leerde hij Glenn Morris kennen en raakte geïnspireerd in het Hoshin. Vanaf dat moment is hij ook zicht bezig gaan houden met esoterisch achtergronden en healing, zoals Shiatsu, Moxa en Reiki. Tijdens deze periode heeft hij zich aangesloten bij Hoshin. En ondertussen meerdere Kaizen meegemaakt in Amerika en Canada.

Ook traint hij Kyusho en doet dit onder leiding van Theo de Gelaen.

Chris heeft in 1998 de Kayaku-Dojo opgerricht en geeft les in diverse disciplines. Zoals Ninjutsu, Hoshin, SOS-Systeem en Kyusho.

Tevens heeft hij in Amerika en Canada politie agenten lesgegeven in het SOS-systeem.

Hieronder het overzicht van Chris Dekker zijn behaalde graden:

Teak-Won-Do: 1ste Dan
Ninjutsu: 15de Dan (Shihan)
Hoshin: 6de Dan (Shihan)
Shinkendo: 1ste Kyu
Kendo: 1ste Kyu
Aikibuken: 1e Dan
Filippijns mesvechten: Instructeur
Reality-Based: Instructeur Level 2
Kyusho: Instructeur
SOS-Systeem: Oprichter van deze discipline
PersonalDefenseReadiness (S.P.E.A.R-Systeem Level 1)

Tevens heeft Chris ook diverse andere diplomaas en certificaten

Fitness Instructeur

Bootcamp instructeur (Billy Blanks)

Reiki 1, Reiki 2

Shiatsu/ Moxa certificaat
EHBO, AED, BHV, VCA


Verder is Chris Dekker veel actief in de beveiligingswereld,  staat regelmatig bij horeca gelegenheden als portier, en doet evenementen en VIP beveiliging.
Hij heeft dan ook al de nodige diploma's via het SVPB.en andere erkende instanties in het buitenland.
Chris heeft gewerkt o.a. voor VCD, Rowa, The Security Company, Resco Security en dan nog VIP opdrachten (waar geheimhouding van noodzakelijk is).
Momenteel werkt hij bij M&E security services, H&G Security en Feel Safe Security.