Op deze pagina kan je informatie vinden over de kunst Hoshinjutsu.


Wat is Hoshinjutsu?


De kunst van Hoshinjutsu is een levend systeem wat zich steeds blijft ontwikkelen en is gebasseerd op zelfverdediging en persoonlijke ontwikkeling. Hoshinjutsu is gecreëerd door Dr Glenn Morris. Hoshinjutsu wordt nu bestuurd door Mark Lawrence Roshi.

Hoshin omvat veel kunsten zowel op gevechtgebied als op esoterie waarbij je de mogelijkheid krijgt om je te ontwikkelen tot een beter persoon.

Het gevechtgebied is een mix van `dingen die werken´ van vele verschillende andere systemen. (o.a. Ninjutsu)

Daarnaast definieerd esoterie ons. De technische kant van Hoshin geeft ons het vertrouwen en de waardigheid als persoon om de uitdagingen die je tegenkomt te overwinnen met de kennis dat je een tegenaanval zou kunnen doen als je wordt aangevallen. De esoterische kant van de training zorgt ervoor dat wij elke dag tegemoet zien met meer waardigheid en gratie, door het vertrouwen dat het ons geeft in de plaats die wij innemen binnen de natuur en het universum.

Wat Hoshin kan ontwikkelen van binnen is belangrijker dan wat het kan ontwikkelen aan de buitenkant. Hoshin gaat niet over het bereiken van een rang of titel, maar het gaat over de reis van je eigen ontwikkeling.

Hoshinjutsu Training


Tijdens de Hoshinjutsu les leer je niet alleen technieken, maar ook leer je meditatie en omgaan met de energie in je lichaam. Binnen de Kayaku Dojo zal door Christiaan Dekker en Dennis van Eenige les worden gegeven in Hoshinjutsu. Christiaan is benoemd tot Rokudan (6e Dan) in dit systeem en is tevens Head of Hoshin Europe. De lessen worden gegeven op de Naaldwijkseweg 32, 2291 PA te Wateringen.

 

MOXA
Moxa is een kruid dat bij aansteking langzaam en zeer heet verbrandt en wordt gebruikt vlak boven de huid. Het geeft een aangename en weldadige infrarode uitstraling. Het moxeren is een eeuwenoude oosterse therapie die sinds ongeveer 200 jaar ook in europa bekend is
Moxeren is goed bij chronische pijnen, slapte en gebrek aan energie, slapeloosheid, gewichtsproblemen (werkt normaliserend)
Ook littekens kunnen heel goed met moxa behandeld worden. Door enkele malen te moxeren kan een blokkade doorbroken worden waardoor lichaamsfuncties, die soms jarenlang nauwelijks actief zijn geweest, weer tot leven komen. Bijverschijnselen als jeuk, tinteling en een enkele keer misselijkheid kunnen zich als gevolg hiervan een korte tijd manifesteren.

Er kan worden gekozen voor een plaatselijke behandeling. Het volgende wordt gedaan als er sprake is van pijnlijke, stijve, zeer gespannen spieren. Bij iedere gespannen spier is in zijn omgeving een spier die ontspannen is te vinden, vaak ligt die er naast of ertegenover. Bijvoorbeeld bij stijfheid onder in de rug is het vaak zo dat er slapte zit in de buikspieren. Door dan op de buik te moxeren wordt een tegenwicht tegen de spanning in de rug gecreëerd. In dit geval kunnen ook de koude plekken op de rug (meestal iets hoger en lager dan de pijn) gemoxeerd worden. Er kan ook plaatselijk worden gemoxeerd bij botbreuken, dit bevordert zeer diep de doorbloeding. Verder kan er worden gemoxereerd bij eelt, reumatische klachten en stijve gewrichten. Heeft u een klacht en wilt u weten of dit met moxa te behandelen is mail dan naar Moxabehandeling@live.nl.

Moxa behandeling wordt gegeven door Christiaan Dekker.
 In de Dojo van Mark Lawrence

 (klik op de foto hierboven om meer foto's van Hoshin te zien)